Lupin battle 15.6.2024 Yli-Takkulassa

 

Nuuksion yrittäjien Nuuksio lakeland päätti tarttua härkää sarvista ja haastaa kaikki Nuuksion järviylängön yritykset, yksityishenkilöt, mökkiläiset, kyläyhdistykset sekä asukasyhdistykset ym. mukaan lupiinien poistotalkoisiin.

Eventure Oy ja Uudenmaan virkistysalueyhdistys (UUVI) järjestää Yli-Takkulassa lupiinien poisto talkoot yhdessä WWF:n kanssa 15.6.2024.

Komealupiini on säädetty kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi. Lue lisää https://vieraslajit.fi/lajit/MX.38950 Tule auttamaan meitä Komealupiinin poistossa historiallisen Yli-Takkulan alueen maisemista. Päivän aikana saat tietoa vieraslajeista, poistamme yhdessä lupiineja ja nautimme tarjoiluista Yli-Takkulan tilalla. Päivän päätteeksi voi omatoimisesti käydä pulahtamssa läheisen Saarijärven puhtaissa vesissä.

 

Klo 15.6.2024

10.00-10.40       Saapuminen Yli-Takkulan tilalle, tervetulokahvit. WWF:n edustaja kertoo Lupiinien haitoista ja vieraslajitorjunnasta

10.40-13.00       Lupiinien niitto-/poistotalkoot Yli-Takkulan alueella Eventuren, UUVI:n ja WWF:n johdolla. Tarjolla virvokkeita.

13.00-14.00       Talkoolaisille makkaran paistoa ja pullakahvit/-mehut Yli-Takkulan tilan uudella kodalla. Tarinoita Yli-Takkulan tilasta ja Nuuksion kansallispuistosta.

Omatoimisesti pulahdus läheisen Saarijärven puhtaisiin vesiin.

 

Tarjoamme ohjeistuksen, työkalut ja hanskat sekä aikataulussa mainitut tarjoilut talkoolaisille Yli-Takkulan tilalla. (Tarjoilut vain ennen 13.6 ilmoittautuneille) Pukeuduthan sään mukaisesti ja ”pellolle” sopivin vaattein ja jalkinein. Helteellä myös päähine auringon suojaksi. Uima-asu ja pyyhe mukaan, jos haluat pulahtaa talkoiden jälkeen järveen.

Suosittehan kimppakyytejä rajallisen pysäköintitilan ja kestävän toiminnan vuoksi.

Osoite: Yli-Takkulan tila, Takkulantie 11 02980 Espoo

 

Ilmoittautumiset 13.6.2024 mennessä kim.karkkainen@eventure.fi

HUOM! Vain etukäteen ilmoittautumalla varmistat talkootarjoilut!

 

Tervetuloa Lupin battleen!

 

Lue lisää Lupin battlesta www.nuuksiolakeland.fi/lupinbattle

Lue lisää vieraslajeista ja niiden torjunnasta Suomen Luonnonsuojeluliiton sivuilta: Vikaslife.fi

Ilmoita vieraslajihavainnoista ja opi uutta: vieraslajit.fi.

Raportoi havainnoista: Laji.fi