Lisätietoa Yli-Takkulan tilasta

Saapuminen

Yli-Takkulan tila sijaitsee Pohjois-Espoossa Takkulan kylässä osoitteessa Takkulantie 11 – 27 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Takkulantielle käännytään Vihdintieltä. Aja 1 km Takkulantien päähän, jolloin Eventuren punainen navettarakennus ja Yli-Takkulan tila ovat oikealla.

Ajomatka Takkulaan on Kehä 1:ltä 18km/noin 20min, Helsingin Rautatieasemalta 27km/noin 36min ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta 26km/noin 26min.

Huom! Myös Nurmijärvellä, Yli-Takkulan tilasta noin 10 km:ä pohjoiseen on Takkulantie 11. Jos käytät navigaattoria, varmistathan, että se ohjaa Takkulantie 11 Espooseen Vihdintien eteläpuolelle.

 

Pysäköiminen

Suosittelemme saapumaan Yli-Takkulan tilalle yhteiskuljetuksella, ennen kaikkea ympäristösyistä sekä vähäisen pysäköintitilan vuoksi. Tilalla mahtuu kääntymään 60 hlön bussi.

Jos saavutte henkilöautoilla, suosittelemme, että yritätte järjestää mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä. Riippuen kuinka tilaisuudessa tarvitaan pihan tiloja voi pysäköintitilaa olla jopa noin 24:lle autolle. Jos lisäksi saavutaan bussilla, tulee sille varata kääntymistila, joka vähentää pysäköintipaikkoja kuudella autolla, bussin käynnin ajan. Ilmoitattehan aina etukäteen, jos saavutte henkilöautoilla, niin varmistamme pysäköintimahdollisuuden.

Omalla autolla saapuessanne varmistakaa Yli-Takkulan tilalla Eventuren henkilökunnalta, mihin auton voi pysäköidä ja välttääksenne pysäköintivirhemaksun, pyytäkää pysäköintilupa auton ikkunaan. Vältäthän navettamme vastapäätä sijaitsevalle P-merkillä olevalle pysäköintipaikalle pysäköintiä.

 

Julkisilla

Lähin bussipysäkki on Helsingistä bussilla 345 saavuttaessa  Mustasillan pysäkki Lakistontiellä. Mustasillan pysäkiltä on noin 1,5 km kävelymatka Yli-Takkulan tilalle. Lue lisää kulkuyhteyksistä tästä

 

Esteettömyys

Pihamaan kulkuväyliä pitkin pystyy liikkumaan esim. pyörätuolilla. Kotaan ja Navetan yliselle pääsee pyörätuolilla. Villa Takkulan oviaukot ovat min. 80 cm leveitä ja sisäänkäynnissä on kaksi askelmaa. Vakituiset käymälämme eivät sovellu pyörätuolille liikkuvalle, mutta voimme tarvittaessa tilata inva-käymälän tilaisuuteenne. Ilmoitattehan varauksen yhteydessä, jos ryhmässänne on liikuntarajoitteisia ja toivotte inva-käymälän.

 

Käymälät

Tilaisuuksissa on yleensä käytettävissä Villa Takkulan kaksi sisäkäymälää ja pihan kaksi ulkokäymälää. Varmistamme asian varauksen yhteydessä. Ilmoitattehan, jos ryhmässänne on liikuntarajoitteisia ja toivotte inva-käymälän, niin voimme tilata inva-käymälän tilaisuuteenne.

 

Saunominen

Saunomisen yhteydessä on saunojilla käytettävissä Villa Takkulan kaksi huonetta vaatteiden vaihtoon sekä suihkutila, jossa on kaksi suihkua, käsienpesupiste ja wc. Villasta löytyy saunojille hiustenkuivaaja sekä  saunatossut, joilla kuljetaan pihasaunalle. Lisäksi vuokralle on pyyhkeitä (30 kpl) ja kylpytakkeja (20 kpl). Molempia saa tarvittaessa tilattua isompiakin määriä.

Saunominen/löylyttely tapahtuu hirsisessä puulämmitteisessä pihasaunassa, johon kuljetaan saunatossuilla ja pyyhkeeseen tai kylpytakkiin kiedottuna. Saunalla on pieni pukeutumistila, johon voi jättää pyyhkeen tai kylpytakin ja saunatossut, sekä löylytila 8 hlölle. Saunalla on terassi, jossa noin 8 hlöä mahtuu vilvoittelemaan tuoleilla. Terassilla on myös 6-8 hlön puilla lämmitettävä palju, joka on varattava erikseen sekä kylmävesisuihku. Palju ja kylmävesisuihku ovat käytössä, kun ulkolämpötilat pysyvät + asteilla. Yleensä touko-lokakuussa.

 

Kota

Kodassa järjestetään nuotion äärellä ruokailuja ympäri vuoden pöytien ja penkkien äärillä. Kahvitteluja ja makkaranpaistoa varten voidaan kota kalustaa vain penkein, jotka muodostavat piirin nuotion ympärille. Talvella aloitellaan ulkovaatteissa ja vähennetään tai avataan vaatetusta sen mukaan, kuinka lähellä nuotiota ollaan. Toukokuusta lokakuuhun kodassa on oikein mukava lämpötila. Aurinkoisena hellepäivänä voi kodassa tulla hyvinkin lämmin, jolloin voimme halutessa siirtyä pihalle ruokailemaan. Kotaan saa helposti vedettyä sähköt. Kodan edustalla on katos, johon katetaan tarjoilu tarvittaessa, varsinkin suurempien ryhmien yhteydessä.

 

Navetan ylinen

Navetan ylisellä järjestetään ruokailuja, rennompia kokouksia ja häitä toukokuusta syyskuuhun. Navetan ylinen on alkuperäiskuntoinen mutta siisti. Käytössä on pöytiä ja penkkejä ryhmän koon mukaan. Ylisellä ei ole lämmitystä, joten siellä on suunnilleen sama lämpötila kuin ulkona. Suurempi ryhmä lämmittää ylistä jo hyvin, kun ovia ja ikkunoita pidetään kiinni. 10 hlöä lämmittää noin 1300w patterin verran ja tanssiessa vaikka kuinka paljon. Todellista kestävää ja vastuullista lämmittämistä ; ) . Tunnin ruokailu onnistuu mukavasti viileämmälläkin kelillä, mutta pitempi kestoinen kokous on hyvä järjestää lämpimämmillä keleillä toukokuun puolivälin ja elokuun lopun välillä, riippuen tietenkin kyseisen ajankohdan lämpötiloista. Vuodet kun ovat niin erilaisia. Hellepäivinä ylistä on helppo tuulettaa suurista pariovista ja 1,5 x 5 metrin kokonaan sivuille aukeavasta ikkunasta. Pistorasioita on runsaasti ympäri navetan seinustoja. Yliselle on järjestettävissä videotykki ja valkokangas. Kylmillä keleillä ja talvella ylisellä vilvoitellaan löylyjen välissä ja järjestetään erilaisia ohjelmia ja tehtäviä, kuten jousiammuntaa.

 

Villa Takkula

Villa Takkula on täysin remontoitu vuonna 2016 ja villassa on kaikki mukavuudet. Asiakastilojen lisäksi villassa on vain kokkimme tai cateringin käytössä oleva keittiö ja henkilökunnan toimistohuone. Kokous-/ruokasaliin mahtuu max 18 hlöä saman pöydän ääreen. Kokoustilassa on 16 pistorasiaa ja lisää saadaan tarvitttaessa jatkojohdoin. 2021 asennetut ilmalämpöpumput pitävät kokous- ym. tilat joko sopivan viileinä tai lämpiminä. Tilat ovat myös tuuleteltavissa ikkunoiden ja ovien kautta.

 

Olethan yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää. Autamme mielellämme.

 

Terveisin

Eventuren tiimi