Meri-Tuuli Väntsin kokkailukurssit ja diningit Yli-Takkulan tilalla:

Makkarantekokurssi

Opi valmistamaan itse makkaroita! Kurssilla valmistetaan possu- sekä lammasmakkaroita kokki Meri-Tuuli Väntsin johdolla. Osallistujat tekevät ja maustavat itse oman makkaransa. Lopuksi makkarat grillataan kodassa/ulkona ja syödään herkullinen makkara-ateria asiaankuluvine lisukkeineen. Kurssilaiset saavat kotiin viemisiksi kaikki illan reseptit.

Menu:

itse tehtyjä possumakkaroita

oluessa haudutettua hapankaalia

kirkasta perunasalaattia

waldorfin salaattia

vihreää salaattia

vadelmasinappia

puolukkaketsuppia

Henkilömäärä 5-15

Hinta 920 € + raaka-aineet 23 € / osallistuja

Kesto 2h + syöminen

+ assistentti 4h x 46 €

***

 

Grillauskurssi

Miten tehdä ikimuistoiset grillijuhlat? Kokki Meri-Tuuli Väntsin johdolla keräännytään avotulen ääreen ja grillataan Tomahawk ja maistellaan grillissä ruskistettuja broilerin sydämiä. Lautasille päätyvät myös possu, tahmea appelsiinikana sekä sienet. Grillataan puilla ja puhutaan kypsyyksistä, tekniikoista ja työvälineistä, joilla jokaisesta tulee parempi grillaaja. Lopuksi nautitaan grillatut ruoat salaattien ja virvokkeiden kera.

Menu:

Grillattu tomahawk & maustevoi

Broilerin sydänvartaat & yrttivinegretti

Porsaan sisäfilenoisetit & grillipaprikakastike

Tahmeaa appelsiinikana

Portobellosienet (tai lampaankääpä kun kaudessa) & yrttivoi

Hiillostettu bataatti

Mangoldia ja fetaa tulella

Henkilömäärä 5-15

Hinta 920 € + raaka-aineet 29 € / osallistuja

Kesto 2h + syöminen

+ assistentti 4h

*** 

 

Grillibileet

Private dining -illallinen avotulella kokkaamista rakastavan klokin Meri-Tuuli Väntsin kanssa. Tulta ja pomminhyviä maustekomboja sisältävä rento menu valmistetaan avotulella ja tarjoillaan kodassa. Illallisen päättää raikas jälkiruoka ja nuotiokahvit.

 

Grilliherkut:

Possun poskia ja maissia chililiemessä

Tomahawk-pihviä ja habanerovoi

Hiillostettua kanaa

Sipulivartaita

Hiilibataattia

Pikkelöityjä jalopenoja & kyssäkaalia

Maissitortilloja

Perinnetomaattisalaattia

Vihreää salaattia

Jälkiruoka:

Sitruunaposset & nuotiokahvi

Henkilömäärä 6-30

Hinta <10 henkeä 173 €/hlö; 11-20 henkeä 161 €/hlö; 21-30 henkeä 138 €/hlö

*** 

 

Pataruokaa

Private dining –illallinen kokki Meri-Tuuli Väntsin kera Meri-Tuulin suosikkikeittokirjan hengessä. Meri-Tuuli valmistaa pimenevien iltojen parhaat pataruoat ja niihin kuuluvat lisukkeet ja kattaa ne yhteen pitkään pöytään. Illallisen päättää kahvi ja kakku.

Pataruoat ja tilpehöörit:

Possun poskia madeiraliemessä

Kania sinappikastikkeessa

Linssipataa maa-artisokalla

Selleriperunapyrettä

Hapanjuurileipää

Granaattiomenagremolata

Hapankirsikkakompotti

Tomaattivinegretti

Vihreä salaatti

juustot

Jälkiruoka:

kakkua, jäätelöä ja kauden marjoja

kahvi tai tee

Henkilömäärä 6-30

Hinta <10 henkeä 173 €/hlö; 11-20 henkeä 161 €/hlö; 21-30 henkeä 138 €/hlö

 

————————————————————————————————————————-

Hintaan sisältyy auto, kilometrit sekä Meri-Tuulin tunnit <10h

Assistentti 46 € / h, minimiveloitus 4h.

Hintoihin lisätään alv. 14 %