Meri-Tuuli Väntsin kokkailukurssit ja diningit Yli-Takkulan tilalla:
Makkarantekokurssi
Opi valmistamaan itse makkaroita! Kurssilla valmistetaan possu- sekä lammasmakkaroita kokki Meri-Tuuli Väntsin johdolla. Osallistujat tekevät ja maustavat itse oman makkaransa. Lopuksi makkarat grillataan kodassa/ulkona ja syödään herkullinen makkara-ateria asiaankuluvine lisukkeineen. Kurssilaiset saavat kotiin viemisiksi kaikki illan reseptit.
Menu:
itse tehtyjä possumakkaroita
oluessa haudutettua hapankaalia
kirkasta perunasalaattia
waldorfin salaattia
vihreää salaattia
vadelmasinappia
puolukkaketsuppia
—
Henkilömäärä 5-15
Hinta 920 € + raaka-aineet 23 € / osallistuja
Kesto 2h + syöminen
+ assistentti 4h x 46 €
***
Grillauskurssi
Miten tehdä ikimuistoiset grillijuhlat? Kokki Meri-Tuuli Väntsin johdolla keräännytään avotulen ääreen ja grillataan Tomahawk ja maistellaan grillissä ruskistettuja broilerin sydämiä. Lautasille päätyvät myös possu, tahmea appelsiinikana sekä sienet. Grillataan puilla ja puhutaan kypsyyksistä, tekniikoista ja työvälineistä, joilla jokaisesta tulee parempi grillaaja. Lopuksi nautitaan grillatut ruoat salaattien ja virvokkeiden kera.
Menu:
Grillattu tomahawk & maustevoi
Broilerin sydänvartaat & yrttivinegretti
Porsaan sisäfilenoisetit & grillipaprikakastike
Tahmeaa appelsiinikana
Portobellosienet (tai lampaankääpä kun kaudessa) & yrttivoi
Hiillostettu bataatti
Mangoldia ja fetaa tulella
—
Henkilömäärä 5-15
Hinta 920 € + raaka-aineet 29 € / osallistuja
Kesto 2h + syöminen
+ assistentti 4h
***
Grillibileet
Private dining -illallinen avotulella kokkaamista rakastavan klokin Meri-Tuuli Väntsin kanssa. Tulta ja pomminhyviä maustekomboja sisältävä rento menu valmistetaan avotulella ja tarjoillaan kodassa. Illallisen päättää raikas jälkiruoka ja nuotiokahvit.
Grilliherkut:
Possun poskia ja maissia chililiemessä
Tomahawk-pihviä ja habanerovoi
Hiillostettua kanaa
Sipulivartaita
Hiilibataattia
Pikkelöityjä jalopenoja & kyssäkaalia
Maissitortilloja
Perinnetomaattisalaattia
Vihreää salaattia
Jälkiruoka:
Sitruunaposset & nuotiokahvi
—
Henkilömäärä 6-30
Hinta <10 henkeä 173 €/hlö; 11-20 henkeä 161 €/hlö; 21-30 henkeä 138 €/hlö
***
Pataruokaa
Private dining –illallinen kokki Meri-Tuuli Väntsin kera Meri-Tuulin suosikkikeittokirjan hengessä. Meri-Tuuli valmistaa pimenevien iltojen parhaat pataruoat ja niihin kuuluvat lisukkeet ja kattaa ne yhteen pitkään pöytään. Illallisen päättää kahvi ja kakku.
Pataruoat ja tilpehöörit:
Possun poskia madeiraliemessä
Kania sinappikastikkeessa
Linssipataa maa-artisokalla
Selleriperunapyrettä
Hapanjuurileipää
Granaattiomenagremolata
Hapankirsikkakompotti
Tomaattivinegretti
Vihreä salaatti
juustot
Jälkiruoka:
kakkua, jäätelöä ja kauden marjoja
kahvi tai tee
—
Henkilömäärä 6-30
Hinta <10 henkeä 173 €/hlö; 11-20 henkeä 161 €/hlö; 21-30 henkeä 138 €/hlö
————————————————————————————————————————-
Hintaan sisältyy auto, kilometrit sekä Meri-Tuulin tunnit <10h
Assistentti 46 € / h, minimiveloitus 4h.
Hintoihin lisätään alv. 14 %